Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Russia passing by - Wodka
Russia passing by

Description

Een blog over reizen in Rusland, dat grote land dat mij meer uitdaagt dan angst inboezemt. Dat land met zijn eindloze wegen en routes.


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

Wodka

Reizen in Rusland

 

Wodka kun je op elk moment van de dag drinken. Russen zetten je op de meest onverwachte tijdstippen een borrel voor. Dat gebeurde ook mij tijdens de bijeenkomst in het recreatiepark. De soorten wodka zijn ook vrijwel onuitputtelijk. Heel verrassend was voor mij de wodka met amandelsmaak. Ze is donker van kleur en vrij zwaar meer iets voor de late avond dan voor het ontbijt5 maar natuurlijk stond het bij mijn ontbijt klaar. Een andeere wodkasoort smaakt onmiskenbaar naar lentebloempjes, licht en zoetig. Wie de sobere wodkaplanken van Nederland gewend is, krijgt in Rusland met een totaal hernieuwde kennismaking te maken.

 

Wodka wordt ook door heel veel mensen thuis gestookt en je ontkomt er haast niet aan om een glas te accepteren. Daarin schuilt een risico want er ebstaat altijd de kans op verkeerde alcohol maar...die is heel klein. Je moet dus echt zelf de kans inschatten dat je iets verkeerds te pakken hebt.

 

Men zegt dat Russen grote drankorgels zijn maar mijn ervaring zegt me iets anders. We zagen met vijftien Nederlanders kans evenveel wodka weg te werken als de tientallen Russen. Verscheidene mensen van muijn reisgezelschap waren dan ook behoorlijk kachel tijdens het feest. De meeste russen hebben daar geen behoefte aan omdat er tijdens zo'n feest ook behoorlijk wordt egdanst. Intensief dansen en veel drinken gaan niet samen. Aan de andere kant: het is vaak koud in Rusland en dan is wodka wel een levensvoorwaarde. 

 

Zelf heb ik nergens last van gehad doordat ik tussen de wodka door flinke hoeveelheden water heb gedronken. Dat behoedt je voor een vroegtijdige dronkenschap. Tot laat in de avond heb ik nergens last van gehad al voelde ik me wel wat licht in mijn hoofd. Grappig trouwens: wodka betekent "watertje".

 

Do svidanja

 

Kaj Elhorst


Posted: 04:49, 4/11/2008
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->