Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Russia passing by - De zee
Russia passing by

Description

Een blog over reizen in Rusland, dat grote land dat mij meer uitdaagt dan angst inboezemt. Dat land met zijn eindloze wegen en routes.


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

De zee

Reizen in Rusland

 

 

Tachtig km blijkt een perron te zijn middenin het bos. Vlak voordat we stoppen, zie ik hoe een bewoner van de streek oud vuil gaat verbranden in het bos. Zoiets zou in Nederland ondenkbaar zijn. Dat wil zeggen: het gebeurt wel maar het is strikt verboden. Het perron ziet eruit of er et een bombardement met mortiergranaten is geweest en ik krijg mijn  koffer op wieltjes nauwelijks vooruit. Niemand bekommert zich erom. De andere tien passagiers die zijn uitgestapt, hebben met hetzelfde probleem te maken. Zwijgend lopen we verder.

Aan het einde  van het perron is een spoorwegovergang. Hier heb ik echt helemaal niets aan de wieltjes onder mijn koffer. Ik moet het ding gewoon naar de andere kant van het spoor dragen. Ik zweet peentjes.

Eindelijk zie ik mijn taxi. De chauffeur kent de woorden "yes" en "no" en voor de rest vooral Russisch. We passeren alweer vooral uitgestrekte bossen en we komen door de buitenwijken van een stad die later Sosnovy Bor blijkt te heten, een stad waar een enorme kerncentrale staat. De stad is er zelfs speciaal voor gebouwd. Ik ben me daar op dat moment gelukkig nog niet van bewust.

De taxi raast verder en ik verbaas me over de afstanden die je in dit land moet afleggen tussen station en bestemming. In Nederland doe je zoiets desnoods lopend. Dat kun je hier wel vergeten. Eindelijk, na drie kwartier draait de taxi een recreatiepark op met , bomen en strand. Hier zal ik een heerlijk "rustig" weekend doorbrengen, feestend met Russen en Nederlanders. Pas daarna begint de drukte in St. Petersburg.

 

Do Svidanja

 

Kaj Elhorst

 

www.rusland.nl

www.voorbeginners.info/rusland

www.rusland.blogspot.com

www.nedrus.nl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1&Itemid=87

www.ruslandblog.visumvoorrusland.nl

 

 

 

 

 


Posted: 05:00, 28/10/2008
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->