Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Russia passing by - Reizen in Rusland
Russia passing by

Description

Een blog over reizen in Rusland, dat grote land dat mij meer uitdaagt dan angst inboezemt. Dat land met zijn eindloze wegen en routes.


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

Reizen in Rusland

Als je gaat reizen in Rusland is het natuurlijk het mooiste als je vrloeiend russisch spreekt. Noodzakelijk is dat niet. Het verdient aanbeveling om in elk geval de eerste reis in een georganiseerde vorm te maken, met een groep dus. Op die manier leer je de bijzonderheden van land en cultuur vast een beetje kennen.

 

Als je geen Russisch kent, is het goed te bedenken dat er buiten Moskou en St. Petersburg maar weinig mensen zijn te vinden die Engels spreken. Over het algemeen zijn het ook in de twee grote steden vooral de jongeren (tot 30 jaar)  die Engels spreken. In St. Petersburg is een beperkt aantal mensen dat Frans spreekt en sommigen spreken Duits al doen ze dat niet altijd graag. In Noord-Rusland zijn bovendien relatief veel mensen die Fins spreken, maar ja, wie van ons beheerst die taal? Het is dus een goed idee om iemand mee te nemen die een beetje Russisch beheerst. Zodra je buiten groepsverband reist, is het in elk geval van belang dat je het Russische schrift kunt lezen zodat je woorden en namen tegen mensen kunt uitspreken.

 

Do Svidanija (Tot ziens)

 

www.rusland.nl

 

  


Posted: 23:44, 22/10/2008
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->