Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Russia passing by - De eindeloze treinreis
Russia passing by

Description

Een blog over reizen in Rusland, dat grote land dat mij meer uitdaagt dan angst inboezemt. Dat land met zijn eindloze wegen en routes.


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

De eindeloze treinreis

Tachtig kilometer vermeldt het bordje op het station. Ja, tachtig kilometer wat? Ik sta als een pas geboren baby op het Baltisch station, het hoofdstation van Petersburg, de tweede stad van Rusland. Vanuit de hoge hal methet getemperde licht zie ik buiten de zwerfhonden met elkaar stoeien. Zwerfhonden zijn hier al tientallen jaren. het zullen andere honden zijn dan twintig jaar geleden maar voor mijn  gevoel zien ze er hetzelfde uit.

 

Tachtig kilometer...in mijn schamel Russisch vraag ik aan een blonde, goedogende jongedame in de hal wat Tachtig kilometer is. "dat is een treinhalte", glimlacht ze een beetje verlegen. "het is hier tacghtig kilometer vandaan en ligt waarschijnlijk middenin het bos. Er was niets anders om het een naam te geven maar je moet er uit stappen om bij de Baltische kust te komen, lijkt me zo." Haar vinger volgt de spoorlijn op de kaart van de regio Petersburg die ze bij zich heeft. "Ja, hier is het..."Ze prikt met haar spitse vinger op een plek op de kaart. Ik zie het staan. Inderdaad...80 km, in cijfers en afgekort. 

 

Ik bedank haar hartelijk voor de hulp en begeef me naar het perron waar de trein moet vertrekken. Een dieseltrein. Hoe laat het ing vertrekt?Niemand weet het rpecies, ook ed conducteur niet. Hij geeft  wel antwoord maar ik kan aan zijn ogen zien dat hij het zelf niet gelooft.
Het komt er op neer dat ik nog twee uur op het station sta te blauwbekken totdat één van de andere reizigers zo vriendelijk is mij te wijzen op een binnenrollende trein. "Tachtig kilometer", lacht ze. Het lijkt erop dat we op reis gaan.

 

De eerste middag

 
Posted: 05:19, 22/10/2008
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->